PCM No. 18 - 31 July 2009


So humans - PCM 18 is on, on & on!
Lets ride again on the usual last Friday of the month.

Friday 31st. July 2009, same place - same time.
Venue: Palace of Justice (Istana Kehakiman), Putrajaya
Meeting time: 9.00 PM
Ride time: 9.30 PM
Distance: About 20km
Ride speed: 15-25kph

Lead without any leader, when it seems ready - roll out!
*Hopefully someone will volunteer...

*Scroll below for the shocker last week

16 comments:

basikal said...

Man, betul ke ni.....dua kali dalam satu bulan.....macam marah aje. W/b/pun Insya Allah.....akan dilapangkan masa itu untuk bersama-sama mengayuh.

Man CIOCC said...

Salam,
Bukan marah cikgu, tetapi teruja kerna walaupun dalam keadaan terkejut minggu lepas tetap dapat sambutan. Jadi kesian pulak pada rider2 regular yang dah plan kayuh tiap2 Jumaat terakhir setiap bulan.
Cikgu gak yg cakap "PCM tidak terikat atau diikat dengan kerenah birokrasi yang menyulitkan..."
Dialek hindustan, go ahead gostan, tanjung rambutan & ponstan =
"SHABBAS" pada semua!

Angah said...

Waaaaa...menarikkk

Minggu depan nak pergi gak walaupun tak bleh kayuh. Baru kuar wad daaaa....

Korang kayuh 24hb tu aku tengah dalam bilik bedah woooo..

Tunggu kehadiran aku setelah 3 cycle aku tak datang..

cheese cake takde!! hahaha

heero yui said...

wah buat 2 kali nmpak..insyallah kili ni dapat datang

basikal said...

Angah, apa yg terbedah tu, ngape tak bagitau kitorg....melepas nak ziarah bawa buah mkn sendiri. Sedap mkn buah-buahan dlm wad depan org sakit yg sdg dlm proses pendietan...klau nak bawa apa salahnya...tak boleh makan kitorg tolong makankan....takjadi pembaziran.

Angah said...

Ces basikal hahaha bawak buah sendiri makan depan patient ek..sadis memang sadis

tunggu patient tu abis pantang, dia bawak chese cake makan sendiri jugak hehehe

ujang said...

Man...den dr soromban dtg..tapi gambar den jarang koluar..kali ni den nk ride basikal tuo tahun 60an..jgn lupo ambik gambar byk2......bravo..

basikal said...

Ujang,

Jgnlah sampai nangis tak tergambar.....kalau taksilap tukang gambar asyik pukul gambar orang...dia sendiri tak ada.....kali ini bagi lain sikit....satu blog nanti muka engkau aku muatkan....tunggulaaaaaa.......

basikal said...

Angah,

Sorryla sebanyak-banyaknya....dari Istana Kehakiman pusing-putaran, patah balik, .....taktahu alkisahnya sehingga terbaca dlm blog.....jangan ambil hati, saya memang macam tu.... tapi hati baik....takpernah sakitkan orang kerana diri sendiri memang dah sakit. Masa saya duduk wad 3 minggu, para penziarah datang bawa macam-macam buah-buah, kueh-mueh, lauk-pauk, macam-macam nasi dan bubur....satupun tak boleh makan....apalagi penziarah sendiri pulun habis depan kita....sedap lagi bubur nasi hospital.....nasib si pesakit...
Apa-apapun jaga diri itu, jaga pantang betul-betul jangan sampai ke Bintan.....takpasal-pasal jadi Panglima Laksamana Bintan....
Jangan susah-susah buat cheese cake itu, senangkan diri beli aja kat kedai....boleh makan sama-sama........takmaluuuuu.....

kuman said...

Selamat berkayuh semua... Jumaat tu aku dah OTW balik KG dah... cuti sampai Monday...

Angah : Semoga cepat sembuh... Jangan lupa pantang... Pantang nampak makanan... heheheehe

Lawa poster :)
gambar pump tu cam kanai jek :)

ujang said...

Aisehhh....frust mononggeng den..tk dapek join pcm pulak...den dh dapek kobonaran atuk den nk pinjam basikal tuo dio...rim pun den dh kilatkan pakai brasso biar de bosilau kono flash camera man ciocc..kawan kojo den emergency cuti..jadi den ganti mlm esok...ish..ish..ish..maklum lah kojo kilang..kayuh kayuh jugak..carik makan pun kono jago gak..camano pun solamat bokayuh pado sumo.....bravo....

abot said...

haha...i was around as well on the 2nd PCM of July! But the comments came late due to my own laziness to write.
The PCM on the last date of the month (The 31st) started as planned! I was at the back of the crowd during the briefing and can only guessing what was Man CiOCC mumbling about! Maybe the usual "do's" and "dont's"..

BTW, thanks to him once again for leading the pack..

On the other hand and surprisingly, the PCM route was modified heavily that night, and I would like to describe it as a scenic ride where we went from the Palace right to Persiaran Selatan, (without passing the PICC area).. then to Alamanda and then to Precinct 8, stop over the Bridge for Photo session (ya.. where the photos dude?) and make round near the Masjid and back to the Palace!

Pheh.. sounds like a long ride but my Cateye clocked just above 17km total that night!

Looking forward for another ride soon and Happy Ramadhan to all Muslims..

Adios

Man CIOCC said...

I was rambling about the new route that nite.

Don't be surprised, don't be taken aback, we're gonna have more weird routes in the near future.

I'm waiting for u guys out there to lead the pack next round. I doubt we're gonna do a 30km route ever. You know, u have kiddies, mommies & grannies. Not to mention newbie's. Around 20km is not too bad for anyone to ride.

If any bloke wanna ride like a pocket rocket, they can do it their way on their own day.

We would retain the usual route once in a while but remember...Putrajaya is huge & bountiful with fabulous scenery.

We're also lookin at the possibility to do "SSR" Special Sunday Ride. It's somewhere in the pipeline, sewer line, telephone line, fishing line...

Thanx bro, now I know you gonna lead the group in the coming scene. I'm counting on you!

basikal said...

Man,

Minggu depan (22/08/09 - Insya Allah) umat Islam mula berpuasa. Ini bermakna bulan ini Ogos tak ada kesempatan untuk berkayuh. Boleh angin dan demam seluruh anggota badan....ada cadangan

1. Kayuh pada 28/08/09 selepas solat Tarawikh kat Masjid Putrajaya.[kalau tak sempat salin baju....pakai kain gompang aje].
2. Dicepatkan pada 21/08/09, kalau mula puasa Sabtu malam tu solat tarawikh dulu.....petang itu siap-siap apa-apa yang patut....kalau tidak mencorot muncung orang rumah.
3. Kita kayuh Jumaat ini 14/08/09....amacam best tak cadangan saya.
Jumpa lagi

abot said...

like Nike said... just do it!!!

BADIK said...

SALAM SEMUA. sekadar iklan. DEUTER FOR SALE: BACKPACK FOR HIKING, TREKKING N CYCLING. HARGA TERMURAH!!! sila open my blog to see the products - http://deuterandyonex.blogspot.com

top