Putrajaya Critical Mass - 31 October 2008

So you think after the raya, all the ketupat, rendang, lemang, kuih and all that, we stop our mass ride? Wrong. We're up on another Critical Mass ride this month and we're hoping this will still be another legacy of fun and crazy night ride.

But there's a twist. It's raining season. For at least until next month. We're thinking about giving it a try this time. So here you go!


-----------------------------------------------
Date: 31 October 2008
Venue: Restoran Darussalam Presint 9 (Mamak Double Trouble)
Meeting time: 9.00 PM SHARP SHARP!
Ride time: 9.30 PM
Distance: About 20km
Ride speed: 15-25km/h
-----------------------------------------------

FOR SAFETY REASONS - IF IT'S RAINING, NO RIDE.
So check your regular weather forecast updates. If you're in doubt, call anyone lives near or in Putrajaya before you leave. We're still be there though to entertain you guys at the mamak, talking cogs. :P

We're predicting raining season still continues in November and December. So we're putting up a poll for you guys on when is the right time to cycle be it at night, early morning on the weekends or no ride. We're more on the morning weekends. Shiok a bit. :) Don't forget to vote!

18 comments:

rudy said...

mari..mari..mari gua ingat dah takde ride dah bulan nih... lemau.. aku on!

Daoh Darko said...

Ada la... Sure got one.
Selagi ada orang nak ride selagi tu ada mass. :D

Bulan ni slow sikit banyak lemak lepas raya. Haha!

Ober Frederiksen said...

if morning rides tarak syiok. pasal itu lah OFFROADING SESSION! ;P

Taufiq said...

aku kenot weh! beskal aku tak btol kan lagi laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa haduh best tu dpt kayuh dlm ujan, agak2 haus bleh nganga minom air ujan ;p

Daoh Darko said...

ober,
alaa sekali sekala PCM masa pagi... hehehehe

Taufiq,
Hantar jek dulu kat Sungei Way.. RM50 jek takpe nanti kita gi sesama.

heero yui said...

sorry bro cannot joint PCM this month..kena g outstation la cipan tul la bos aku tu pon

apai said...

daoh darko...
sorry, aku takleh join. kene visit aku punye father in law. dia accident la dude. all the best! next week kita ride sesame.

flatfinger said...

kapitan...akuk pun tak turun...ibu jari kaki kiri bengkak ...kuku terbenam kulit terkupas..terpeleot time lari...sory sgt2x...next time bebeh...harap kali ni makin ramai...

bola2api said...

daoh,
sorry sbb kitorang terlebih excited dan ter-breakaway lak mlm tu.. hehehe

jgn serik ajak kitorang lagi ye :)

Daoh Darko said...

Terima kasih bola2api sebab datang. :)
Next time kita kayuh sama2. Kamu laju benor ler... Haha!

Yang lain aku tanak kawan sekejap sebab tak dapat datang... aku tanak kawan dalam masa 5 saat. Merajuk wei... Aku datang kol 9pm. Takde orang lagi. Terus ingat tak jadi...

Akhirnya ada orang gak datang! Hahahahaha!

Kopsia said...

Aku cuma ada basikal tua, agaknya boleh join tak. Aku tengok masing-masing kayuh basikal MTB yang mahal-mahal dan baru........aku rasa malu pula kayuh basikal tua/antik tahun 1949........yang tua basikal aja orangnya masih rasa muda......kalau diterima jadi member aku nak ajak geng basikal / gerek / sepeda tua seantero Malaysia......barulah pancawarna.

Daoh Darko said...

kopsia,
mari je datang. :) saya rasa selama kita adakan ride ni macam2 basikal yang datang. kami sangat berbesar hati kalau kopsia dan member2 dapat datang ride yang akan datang nanti.

datang ok? :D

bola2api said...

daoh,

write-up of PCM http://bola2api.blogspot.com/2008/11/putrajaya-critical-mass.html

Anonymous said...

Too bad I hv to miss this ride. Baru balik dari Cambodia. Hopefully this month punya PCM, I can join la. Miss riding with you guys. :)

Bok

heero yui said...

bok : come back already ka...so how cambodia...waiting for ur KLD pic last month la...create la ur own blog man.

daoh : kalu ko tak buat pcm next month aku plak nak putus kawan 5 saat ngn ko hehehehehehe

rudy said...

huhuahuah.. apa kes sampe main putus2 kawan neh.. apa2 hal pon sori a beb, kali neh gambar dari akus tak banyak sebab aku ngan shah tertinggal jauh kat belakang layan 1 chinese family yg datang lambat.. maklumlewh sweeper.. lu orang laju gila babas la

Anonymous said...

Heero Yui, gambar KLD ada kat sini.. http://www.pbase.com/tsbok/misc_shots_ together with my Cambodia shots. Bro, can email ur contact # to ts_bok@yahoo.com. Thanks.

Kopsia said...

Trima kasih, sya akn cuba solo dulu sebelum ajak member lain, maklumlah basikal tua ni kurang stamina....nak pastikan dgn hub SA 3 speed boleh setanding dgn Jamis....Jumpa lagi.

top